Deelnemen aan het DETECT onderzoek

september 3, 2019
medium-res.png

In samenwerking met het RadboudUMC, Pro Persona en het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis neemt neuroCare Nijmegen deel aan het DETECT onderzoek.

In de DETECT studie doen wij onderzoek naar het effect van magnetische hersenstimulatie (rTMS) op depressieve symptomen, in vergelijking met de gebruikelijke medicamenteuze behandeling. Cliënten worden 8 weken lang behandeld met rTMS of met medicatie. Tijdens beide behandelingen krijgen cliënten intensieve begeleiding en cognitieve gedragstherapie (CGT). Vervolgens kijken we naar het effect van de behandeling op depressieve symptomen, maar ook op de kwaliteit van leven. Daarnaast vergelijken we de kosten van de twee behandelingen. Zo willen we antwoord geven op de vraag welke behandeling het meest (kosten)effectiviteit van rTMS  is.

Na afloop van de behandelperiode van 8 weken krijgen de deelnemers die nog geen rTMS hebben gehad, alsnog de gelegenheid de rTMS behandeling te ondergaan.

Wilt u deelnemen aan dit onderzoek of meer informatie?

Kijk dan hier.

neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden