Beperkte instroom Zilveren Kruis en Menzis (SGGZ)

July 12, 2022
1651562759782.jpg

Dit bericht is aangepast op 26/10/2022

Helaas kunnen wij op dit moment een beperkte instroom van cliënten in behandeling nemen die verzekerd zijn bij Menzis*.

Voor verzekerden bij Zilveren Kruis* geldt helaas een cliëntenstop. Voor het aanvragen en regelen van zorg verwijzen wij u graag door naar de Zorgcoach van Zilveren Kruis: .zilverenkruis.nl/consumenten/zorg-regelen.

De beperkte instroom van cliënten houdt het volgende in:

  • Menzis, alleen ruimte voor rTMS bij depressie behandelingen. Voor alle overige behandelingen is een cliëntstop van toepassing.

Door een groot aantal aanmeldingen van cliënten in de afgelopen tijd hebben we het zogenoemde zorgkostenplafond van deze verzekeraars bereikt. Dit is het maximale bedrag dat Zilveren Kruis en Menzis met de overheid hebben afgesproken om in een jaar aan een bepaalde zorgsoort te besteden. Dit heeft geleid tot een beperkte instroom.

Uiteraard zijn we met de zorgverzekeraars in gesprek om tot een oplossing te komen.

Heeft u vragen over de wachtlijsten? Neem dan contact op met een van onze vestigingen: neurocaregroup.nl/vestigingen

Deze mededeling is van toepassing voor al onze neurocare Clinics vestigingen. Bent u verzekerd bij Zilveren Kruis of Menzis en reeds bij ons onder behandeling? Dan verandert er niets en kunt u nog steeds bij ons terecht.

*Onder Zilveren Kruis en Menzis vallen een aantal merken. Ook voor deze verzekeraars is deze beperkte instroom van toepassing.

Complete lijst merken Zilveren Kruis

De Friesland
FBTO
Interpolis
Pro Life
ZieZo
One Underwriting Health

Complete lijst merken Menzis

Anderzorg
Hema
Menzis
PMA

Meer informatie

Meer lezen over het omzetplafond van Zilveren Kruis en Menzis? Ga naar: https://www.zilverenkruis.nl/consumenten/zorg-regelen/omzetplafonds en https://www.menzis.nl/zorg-en-vergoedingen/gecontracteerde-en-niet-gecontracteerde-zorgaanbieders/maximumbedrag

Voor verdere vragen kunt u contact op nemen met het secretariaat van onze vestigingen: https://neurocaregroup.nl/vestigingen/

 

 

 

 

neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden