Vergoeding zorgverzekaars 2023

December 7, 2022
1651562759782.jpg

In dit bericht leest u meer over de vergoedingen van zorgverzekeraars in 2023. Bij nieuwe ontwikkelingen passen wij het bericht op deze pagina aan.

Wilt u zeker zijn van vergoede zorg? Dan adviseren wij een polis af te sluiten bij de volgende concerns of een van de bijbehorende onderliggende verzekeraars en labels:

  • DSW
  • Zorg en Zekerheid
  • VGZ
  • Zilveren Kruis (beperkt budget)
  • CZ

Met deze concerns hebben wij een contract voor 2023 afgesloten.

Op dit moment zijn we met meer zorgverzekeraars in gesprek. Wilt u op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Bekijk de volgende pagina op onze website: https://neurocaregroup.nl/2022/12/vergoeding-zorgverzekaars-2023/

Wilt u overstappen naar een zorgverzekeraar die niet in de bovenstaande lijst staat?  Naast het feit dat u waarschijnlijk zelf een eigen bijdrage betaalt vragen enkele zorgverzekeraars om privacygevoelige informatie te delen en hier staan wij als neurocare Clinics niet achter.

Om deze reden nemen we in 2023 geen cliënten in behandeling die verzekerd zijn bij ASR (Ditzo/Amersfoortse) en ONVZ.

Overweegt u om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Neem dan contact op het secretariaat van uw vestiging. Wij adviseren u graag bij het maken van de meest geschikte keuze.

Restitutiepolis
Heeft u op dit moment een restitutiepolis? Let op. Het aantal restitutiepolissen, waarmee behandelingen bij alle zorgverleners volledig vergoed worden, neemt af. De meeste van deze restitutiepolissen worden omgezet naar een combinatiepolis. Wilt u weten welke gevolgen dit heeft? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk de actuele voorwaarden van uw polis.

Vergelijken
Inmiddels zijn alle zorgpremies voor 2023 bekend. Voor een actueel overzicht kunt u terecht bij vergelijkingswebsites zoals:

https://www.pricewise.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-vergelijken/

https://www.independer.nl/zorgverzekering/intro/

Overstappen
De meeste verzekeraars bieden een overstapservice. Hiervoor moet u contact opnemen met uw nieuwe zorgverzekeraar.

Hou daarnaast rekening met het volgende:

  • 31 december 2022: de uiterste datum voor het opzeggen van uw huidige zorgverzekering.
  • 31 januari 2023: de uiterste datum voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, als u de oude uiterlijk 31 december hebt stopgezet. Uw zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari 2023.

Eigen risico
Ggz-behandelingen voor patiënten ouder dan 18 jaar worden meestal vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Voor de meeste zorg uit de basisverzekering moet u een eigen risico betalen.

Vanaf 1 januari 2022 betaalt u het eigen risico niet meer achteraf over een jaar maar kunt u periodiek een factuur voor de geleverde zorg verwachten. Heeft u in 2022 naast uw ggz-behandeling andere zorgkosten gehad die zijn vergoed uit de basisverzekering? Dan kan het zijn dat u daarvoor al het eigen risico heeft betaald. Of een deel daarvan.

Is uw behandeling in 2022 gestart en loopt deze door in 2023? Hou er dan rekening mee dat er in 2023 weer een eigen risico wordt ingehouden.

Vragen
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen of wilt u zeker weten met welke zorgverzekeraars wij een contract hebben afgesloten? Neem dan contact op met het secretariaat van uw vestiging. Wij helpen u graag op weg.

neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden