Psycholoog NIP, rTMS Technician

Drs. Danique Roukema


Contactgegevens


070 222 80 16


Amstelveenseweg 864H, 1081 JM Amsterdam


Na het behalen van haar bachelor Psychobiologie, koos Danique voor een vervolg in de psychologie. Hoewel zij een brede kennis had opgedaan van verschillende neurologische en psychiatrische ziektebeelden en interesse had in onderzoeksveld, mistte zij het kunnen behandelen van cliënten. In 2017 rondde zij daarom de master Neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht af. Het laatste onderdeel van de opleiding betrof een onderzoeksstage waarbij zij onderzoek deed naar de digitalisering van neuropsychologische taken in de gezondheidszorg. Zij nam onder andere taken af bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Dit onderzoek was in samenwerking met Philips. Dit onderzoek zette zij voort in haar eerste baan bij Philips, maar dan bij mensen met Alzheimer. 
 
Als afgestudeerd psycholoog wilde zij zich graag meer verdiepen in diagnostiek en behandeling. Dit kon zij doen bij GGZ inGeest op de poli Autisme & ADHD waar zij diagnostiek uitvoerde bij volwassenen met een vermoeden van autisme of ADHD. Daarnaast gaf zij behandeling in groepsverband. Hier behaalde zij ook de cursus Cognitieve Gedragstherapie.

In 2020 maakte Danique de overstap naar Zorggroep Almere. Hier werkte zij zowel met ouderen in een woonzorgcentrum als met thuiswonende kwetsbare ouderen, met ofwel somatische ofwel psychogeriatrische problematiek. Een aantal maanden later besloot zij dit werk te combineren met een baan als praktijkondersteuner GGZ bij een huisartsenpraktijk in Amsterdam om zo individueel cliënten te behandelen met heel uiteenlopende psychische problematiek.  
 
Hoewel zij nog steeds als praktijkondersteuner werkt, verruilde zij haar baan in de ouderenzorg voor neuroCare Amsterdam. Na meerdere banen bleek er ook een plek te zijn waar alles samenkomt: neurotechnologie, gesprekstherapie en het onderzoek. Ook de kleinschaligheid spreekt haar erg aan.   
 
Danique is werkzaam op de vestiging in Amsterdam. 


neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden