Psycholoog NIP, rTMS Technician

Drs. Tara Kessels


Contactgegevens


(024) 750 35 07


Fazantlaan 27, 5613 CB Eindhoven


Aan de Universiteit Maastricht behaalde Tara haar bachelor in Psychologie en Neurowetenschappen, waarna zij haar master Klinische Psychologie afrondde aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2018 werkt zij als psycholoog. Zij heeft sindsdien gewerkt met cliënten met verschillende problematiek waaronder psychogeriatrie en somatische klachten, Korsakov, kinderen met dyslexie en volwassenen met een autisme spectrum stoornis, soms in combinatie met ADHD, angst of depressieve klachten. Zowel diagnostiek als behandeling behoorden bij elke doelgroep tot haar takenpakket.

Tijdens haar bachelor heeft zij een affiniteit ontwikkeld voor neuromodulatie technieken, daar hier veel aandacht aan wordt besteed aan de UM. Hier bleef de kennis echter theoretisch van aard. Gedurende haar masterscriptie, uitgevoerd bij het UMC Utrecht, heeft zij door het uitvoeren van EEG’s kunnen ervaren hoe dit wordt ingezet en geïnterpreteerd.

Door het werken bij neuroCare kan zij haar kennis met betrekking tot neuromodulatie verder uitbreiden en toepassen in de praktijk. De combinatie van behandeling met deze technieken als het kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar neurofeedback en rTMS spreekt haar erg aan. Daarnaast ziet zij grote voordelen van het gebruik van neuromodulatie naast reguliere behandelmethoden.

Tara stelt de cliënt centraal, wat zij essentieel vindt om diens eigen regie te vergroten. Ze vindt een persoonlijke benadering belangrijk en streeft ernaar de cliënt te stimuleren om samen te werken in de behandeling. Werkplezier staat bij haar hoog in het vaandel en de nauwe (inter)nationale samenwerking met zowel binnenlandse als buitenlandse collega’s draagt hier in grote mate aan bij.


neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden