Gezondheidszorgpsycholoog

Drs. Roos ten Cate


Contactgegevens


050 527 75 50 (G) / 070 222 80 16 (A)


Schweitzerlaan 2, 9728 NP Groningen


Roos behaalde in 2013 haar master Klinische Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een periode werkzaam te zijn geweest bij de Forensische poli van GGZ Friesland is zij bij Synaeda Leeuwarden gaan werken, waar zij ook haar registratie als GZ-psycholoog behaalde. In deze specialistische GGZ-instelling werkte zij enkele jaren met cliënten met een grote verscheidenheid aan problematiek. Zij heeft hier de opleiding tot EMDR-therapeut gevolgd. Ook kwam zij hier voor het eerst in aanraking met rTMS.

Na het afronden van de GZ-opleiding in 2017 besloot zij een periode uit te trekken om haar wens om te reizen en meer van de wereld te zien te combineren met het verbreden van haar ervaring en kennis in de geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft via Corparis bij verschillende afdelingen en organisaties gewerkt, zoals de Intensive Home Treatment en de High Intensive Care van Lentis, waar zij met crisisgevoelige cliënten met complexe psychiatrische problematiek werkte. Vervolgens heeft zij in Amsterdam in het Autisme & ADHD-team van GGZ inGeest, veel ervaring opgedaan in diagnostiek naar ontwikkelingsstoornissen. Ook werkte zij hier kortdurend bij de afdeling Jongvolwassenen en de afdeling Psychosomatiek. Vervolgens is zij een periode werkzaam geweest in de kinder- en jeugdpsychiatrie bij de Bascule. In deze periode heeft zij de opleiding Schematherapie gevolgd.

In 2020 is Roos in contact gekomen met neuroCare group. Deze organisatie sprak haar aan door haar professionaliteit, de kleinschaligheid en korte lijnen binnen de instelling, de diversiteit van de doelgroep en de vooruitstrevende blik van de organisatie waarbij wetenschappelijk onderzoek en het werken in de praktijk nauw verbonden zijn. Roos is werkzaam in de vestigingen Groningen en Amsterdam.


neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden