Chief Scientific Adviser & Research Director: Brainclinics Foundation, Research Institute Brainclinics

Dr. Martijn Arns


Contactgegevens


(024) 750 35 07


Bijleveldsingel 34, 6524 AD Nijmegen


Martijn Arns studeerde eind jaren ’90 af als biologisch psycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en voerde verschillende projecten uit op het gebied van toegepaste neurowetenschappen in Sydney (Westmead Ziekenhuis), München (Max Planck Instituut voor Psychiatrie) en Schotland (Organon Research in Newhouse). Martijn promoveerde aan de Universiteit Utrecht op het onderwerp ‘EEG-based personalized medicine for ADHD and depression’ en is gespecialiseerd in neurobiologische aspecten van ADHD en depressie.

In 2001 richtte hij Research Institute Brainclinics op als onafhankelijk onderzoeksinstituut, waar hij zich verder specialiseert in het bevorderen van het inzicht in psychiatrische stoornissen door middel van toegepast hersenonderzoek (QEEG, ERP’s), chronobiologie en slaap, Research Domain Criteria (RDoC), welke kennis moet helpen in een toekomst van gepersonaliseerde geneeskunde in de geestelijke gezondheidszorg en psychiatrie. Hij is verder gespecialiseerd in de ontwikkeling en toepassing van neuromodulatietechnieken zoals neurofeedback bij de behandeling van ADHD en magnetische hersenstimulatie (rTMS) bij de behandeling van depressie en OCD. Bij Brainclinics begeleidt hij een team van senior onderzoekers en PhD-studenten, werkt hij samen met vele internationale collega’s en publiceerde meer dan 100 wetenschappelijke publicaties en 4 patenten. Martijn is tevens verbonden aan de Universiteit Utrecht, afdeling experimentele psychologie.


Titels

QEEG-D, BCN

Registered European Psychologist (EuroPsy)

Neurofeedbackpsycholoog NIP & PSYCHOLOOG NIP

Researcher: Universiteit Utrecht, afdeling Experimentele Psychologie


neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden