Neurofeedback bij ADHD en slaap

Duurzame, effectieve behandeling met langetermijneffect

Neurofeedback is geschikt voor iedereen met slaapproblemen, concentratieproblemen en impulsiviteit en kan worden toegepast bij kinderen ouder dan 6 jaar, jongeren en volwassenen. neuroCare biedt een op maat gemaakte, wetenschappelijk onderbouwde behandeling waardoor we snel en effectief kunnen werken.

De behandelperiode is intensief met 2-3 sessies per week waarbij elke sessie bestaat uit neurofeedback training en individuele therapeutische ondersteuning. De eerste verbeteringen zijn meestal na 10-20 sessies merkbaar en langetermijnresultaten worden meestal bereikt na 30-40 sessies.

Neurofeedback heeft geen tot weinig bijwerkingen wat een voordeel is in vergelijking met medicatie


Hoe neurofeedback werkt

Neurofeedback is een behandelmethode waarbij je hersenen feedback krijgen op wat ze doen waardoor er een leerproces plaatsvindt. De behandelperiode is intensief met 2-3 sessies per week waarbij verwacht dat langetermijnresultaten worden bereikt na 30-40 sessies. Deze intensieve aanpak is nodig voor een blijvend, langdurig effect.


Wilt u meer weten over neurofeedback bij ADHD of bij slaapproblemen?

Neem contact op met de dichtsbijzijnde vestiging
Voordelen van neurofeedback bij ADHD en slaap


Veilig

Neurofeedback wordt alleen toegepast na een uitgebreid QEEG-onderzoek. Hiermee kunnen we een behandeling op maat maken die aansluit bij de persoonlijke behoefte van elke cliënt die rekening houdt met biologische, psychologische en persoonlijke factoren.


Verbetering van slaap

Een goede nachtrust is belangrijk voor mensen met geestelijke gezondheidsproblemen zoals ADHD. Door de hersenen te trainen met neurofeedback kan overactieve hersenactiviteit rustiger worden waardoor het makkelijker wordt om in slaap te vallen en in slaap te blijven.


Minimale bijwerkingen

Neurofeedback is bewezen veilig te zijn en afgezien van een beetje vermoeidheid na een sessie, zijn er geen bijwerkingen aan deze behandeling.


Efficiënt

De behandelperiode is intensief met 2-3 sessies per week waarbij elke sessie bestaat uit neurofeedback training en individuele therapeutische ondersteuning. De eerste verbeteringen zijn meestal na 10-20 sessies merkbaar en langetermijnresultaten worden meestal bereikt na 30-40 sessies.


Natuurlijk leerproces

De effectiviteit van Neurofeedback is afhankelijk van een geleidelijk en natuurlijk leerproces in de hersenen, zoals het leren spelen van een muziekinstrument of vaardigheden in sport. Als de nieuwe hersenactiviteit eenmaal is aangeleerd, kunnen de positieve effecten behouden blijven. Zie het als ‘hersengymnastiek’.


Wetenschappelijk onderbouwd

We passen alleen behandelprotocollen toe die wetenschappelijk zijn getest en we maken daarnaast gebruik van technologieën die in deze studies worden ondersteund. Door het doen van een uitgebreide QEEG en slaaponderzoek, hebben onze psychologen meer inzicht in uw slaapactiviteit, ADHD symptomen en kunnen ze het behandelprotocol aanpassen aan uw individuele hersenactiviteit.Wilt u meer weten over neurofeedback bij ADHD of bij slaapproblemen?

Bekijk de veelgestelde vragen over neurofeedbackLaatste nieuws


neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden