Deze pagina is speciaal voor kinderen om meer te weten te komen over neurofeedback

Neurofeedback for kids


Vind jij het moeilijk om op te letten in de klas?
Beweeg je meer dan andere kinderen?
Of kan je ’s avonds niet goed slapen?
Dan is neurofeedback misschien iets voor jou!


Wat is neurofeedback?

Neurofeedback is een soort therapie die je helpt om rustiger te worden, beter op te letten op school en je lekker te laten slapen ‘s nachts. Dit doe je door je hersenen te trainen en daarmee leren je hersenen een trucje.

Maar voordat je met neurofeedback kan beginnen, gaan we eerst een QEEG doen. Hierbij gaan we een filmpje maken van je hersengolven, waardoor we kunnen zien wat er in jouw hersenen gebeurt.Hoe gaat zo’n QEEG?

Om een QEEG te maken, krijg je een soort badmuts op je hoofd waar noppen en draadjes op zitten. Dat zijn elektroden en die meten jouw hersengolven. Maar je moet natuurlijk wel iets met je hersenen doen om die golven te kunnen meten. Daarom krijg je testjes die je op een computer doet.

Na deze testjes mag de badmuts af en krijg je in een andere kamer nog een paar testjes. De meeste kinderen vinden het heel leuk om zulke testjes te doen. Wij gaan dan bijvoorbeeld kijken hoe snel je kunt reageren en hoe goed je woorden en cijfers kunt onthouden.Hoe gaat de neurofeedback?

Als wij de uitslag van al die testjes hebben, begint de neurofeedback pas echt! Het is een soort training van je hersenen en die doe je met een van de therapeuten. Hij of zij wordt dan jouw vaste neurofeedback therapeut. Elke week ga je twee of drie keer naar hem of haar toe en de training duurt elke keer 45 minuten. Je gaat dan bijvoorbeeld Pacman laten lopen met je hersenen. Of puzzelstukjes tevoorschijn toveren met je hersenen!

Je krijgt dan niet meer zo’n badmuts op je hoofd, maar er worden 3 losse elektroden op je hoofd geplakt. Er komen er twee achter je oren en één op de plaats waar we gaan trainen. Je kunt dan zelf je eigen hersengolven zien.

In de kamer van de therapeut staan twee computerschermen. Jij kijkt naar het ene scherm, waar je een spelletje op doet en de therapeut kijkt naar het andere scherm. Zo kan hij of zij goed in de gaten houden hoe jouw hersenen het spelletje doen. En als jouw hersenen het te makkelijk vinden, kan de therapeut het ook nog iets moeilijker maken!
neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden