neurocare Group Nederland

Hoofdkantoor

Bijleveldsingel 34
6524 AD Nijmegen

T: 024 750 3507
F: 024 890 1447
E: [email protected]neuroCare Group is een wereldwijd opererende organisatie die staat voor effectieve en duurzame geestelijke gezondheidszorg, waarbij afstand wordt genomen van de one-size-fits-all benadering.

neurocare biedt behandelingen voor psychische aandoeningen door middel van het internationale netwerk neurocare clinics. neuroCademy verzorgt scholing voor professionals, onderzoekers en clinici op het gebied van neuromodulatie technieken, terwijl neuroConn staat voor toonaangevende technologie, gespecialiseerd in neurofeedback en neurostimulatie.

neurocare Clinics biedt gepersonaliseerde behandelingen voor ADHD, slaapproblemen, depressie en dwangklachten/OCS (Obsessieve Compulsieve Stoornis). Op dit gebied hanteert neurocare alleen de nieuwste, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde technieken. Neurofeedback wordt gebruikt in de behandeling van ADHD en hersenstimulatie (rTMS) voor het behandelen van depressie en dwangklachten/OCS, waarbij uitsluitend gewerkt wordt met wetenschappelijk onderbouwde protocollen. Deze methoden worden ondersteund door jarenlang wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door onderzoekscentrum Brainclinics.

neuroCademy (voorheen Brainclinics Education) verzorgt al jaren trainingen en cursussen voor clinici en onderzoekers met betrekking tot het gebruik van neuromodulatie technieken in de klinische praktijk en onderzoek, zoals (SCP-)neurofeedback, rTMS en tDCS.

neuroConn is sinds lange tijd marktleider in EEG, neurostimulatie en neurofeedback technologie. Daarnaast is neuroConn toonaangevend als het gaat om transcraniële elektrische stimulatie (rTMS) en partner in onderzoek naar transcraniële Direct Current Stimulation (tDCS), transcraniële Alternating Current Stimulation (tACS) en trancraniële Random Noise Stimulation (tRNS). Ook wordt de door neuroConn ontwikkelde technologie commercieel ingezet in pijn- en revalidatiemanagement als Original Equipment Manufacturer (OEM).
Waar we voor staan

Onze visie en missie


Ethisch verantwoorde zorg

We passen alleen wetenschappelijk onderbouwde toepassingen van neuromodulatie toe en behandelen cliënten hiermee na een uitgebreide beoordeling van hun persoonlijke profiel zodat we een duurzaam en effectief resultaat kunnen boeken.


Persoonlijke aanpak

Wij geloven dat bewezen technologieën de individuele ondersteuning van de therapeut kunnen verbeteren. Onze teams bestaan uit professionals uit de geestelijke gezondheidszorg met verschillende achtergronden en specialisaties.


Kwalitatieve training en ondersteuning

Onze behandelaren worden getraind door een wereldwijd team van professionals met uitgebreide ervaring en inzicht in het vakgebied, ondersteund door de nieuwste wetenschappelijke resultaten in de toepassingen van neuromodulatie.


Professionele ontwikkeling

Bij neuroCare maken de behandelaren onderdeel uit van een wereldwijd netwerk van professionals die samen de weg vrijmaken voor duurzame geestelijke gezondheidszorg.


Compassie voor onze patiënten

Het is onze passie om mensen te helpen die op zoek zijn naar echte en duurzame oplossingen voor hun psychische gezondheid.


Toonaangevende technologieën

We gebruiken alleen rTMS en neurofeedback methoden die zijn onderzocht en getest in de toepassing bij wetenschappelijke studies.De historie van neuroCare Group


neuroCare Group werd opgericht in 2014, door het verenigen van de expertise en ervaring van drie betrouwbare, ervaren organisaties, te weten: Brainclinics Psychologie Praktijk (NL), Brainclinics Education (NL) en neuroConn GmbH (DE). Deze organisaties vormden de pijlers van de huidige opererende bedrijfstakken: neuroConn Technology, neuroCare Clinics en neuroCademy Training and Science. Deze bedrijfstakken werken intensief samen, zodat de beste resultaten ten aanzien van behandeling van cliënten gerealiseerd kunnen worden.Privacyverklaring


Alles wat uw behandelaar vertelt is vertrouwelijk. Hij/zij mag daarover geen mededelingen doen aan anderen zonder uw schriftelijke toestemming. Uw behandelaar hoeft niet aan u te vragen of hij/zij over u van gedachten mag wisselen met vakgenoten (andere psychologen, psychotherapeuten, artsen). Deze hulpverleners zijn ook gebonden aan een geheimhoudingsplicht. Als u toch niet wilt dat uw behandelaar iets met collega’s bespreekt, kunt u dat aangeven.

Sinds 2018 is de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing). Deze wet bevat regels t.a.v. de verwerking van persoonsgegevens. Deze zijn te lezen in het privacystatement van de neurocare Clinics B.V.
Onze uitgebreide privacyverklaring kunt u hier vinden (deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 12 januari 2022).


Bent u een professional in de GGZ en deelt u onze visie?

Wordt onderdeel van ons netwerk en help mee in de transitie van veranderende zorg

Volg een trainingBekijk vacatures

neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden