DETECT Onderzoek

In samenwerking met het RadboudUMC, Pro Persona en het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis loopt het onderzoek DETECT. In de DETECT studie doen wij onderzoek naar het effect van magnetische hersenstimulatie (rTMS) op depressieve symptomen, in vergelijking met de gebruikelijke medicamenteuze behandeling.

Wilt u meer weten over dit onderzoek of overweegt u deelname?


Kijk dan hier voor meer informatie.

rTMS bij depressie

Een veilige, bewezen behandeling voor depressie met langetermijn-effect

Depressieve stoornissen kunnen effectief worden behandeld door magnetische hersenstimulatie gecombineerd met psychotherapie. Magnetische stimulatie is een goed onderzochte en wetenschappelijk bewezen behandelmethode met minimale bijwerkingen. neuroCare combineert de rTMS-behandeling met psychotherapie waarbij we onze zorg aanbieden in een vriendelijke en comfortabele setting. Bij 66% van onze patiënten met een therapieresistente depressie worden significante verbeteringen gezien bij de combinatie van rTMS met psychotherapie (Donse et al. 2017).Wilt u meer weten over rTMS bij depressie?

Lees hier meer informatie over de behandeling met rTMSDe kans op remissie is hoger door de gecombineerde behandeling van rTMS en psychotherapie


Medicatie voor depressie

37% kans op remissie

49% response rate

rTMS only

37% kans op remissie

58% response rate

Psychotherapie (gesprekstherapie)

43% kans op remissie

48% response rate


rTMS en psychotherapie

56% kans op remissie

66% response rateWilt u meer weten over rTMS bij depressie?

Bekijk de veel gestelde vragen over rTMSDe voordelen van rTMS bij depressie


Veilig

rTMS behandeling is gericht op het stimuleren van de gebieden in de hersenen die betrokken zijn bij de stemming en gemoedstoestand. Het denken, het geheugen of andere hersenfuncties worden niet beïnvloed.


Comfortabel

rTMS wordt toegepast in een comfortabele, therapeutisch setting. De cliënt ligt in een behandelstoel en is tijdens de gehele behandeling in staat om gesprekken te voeren met de therapeut.


Lichte bijwerkingen

Het gebruik van rTMS als behandeling kan lichte bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerking is het ontstaan van een kortdurende lichte spierspanningshoofdpijn als gevolg van de stimulatie. Deze is vaak gemakkelijk te verhelpen met een lichte pijnstiller.


Efficiënt

Gemiddeld hebben mensen met depressieve klachten ongeveer 25-40 sessies nodig. rTMS wordt vaak in een intensieve vorm aangeboden, 2 of 4 sessies per week. Doorgaans zou er binnen 10-20 sessies een merkbaar effect moeten zijn.


Natuurlijk proces

rTMS apparatuur gebruikt magnetische stimulatie om de hersenen te stimuleren. De stimulatie helpt om op natuurlijke wijze de benodigde stofjes in de hersenen vrij te maken die nodig zijn voor een goede stemming.


Wetenschappelijk bewezen

Wij passen alleen protocollen toe die de laatste klinische werkzaamheid hebben aangetoond. Door rTMS te combineren met psychotherapie, blijkt uit onderzoek dat dit effectief is bij 66% van de behandelde cliënten met een depressie.


Overleg met uw (huis)arts

rTMS wordt aanbevolen voor cliënten met een behandelresistente depressie. Onze therapeuten kunnen cliënten begeleiden en behandelen in overleg met uw (huis)arts.


Informatie voor verwijzers

Maak een afspraak

Al onze behandelaars zijn opgeleid om u zo efficiënt, effectief en comfortabel mogelijk te begeleiden tijdens de persoonlijke behandeling.


Neem contact op

neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden