Deelnemers gezocht voor TETRO onderzoek

In samenwerking met het VU Medisch Centrum & GGZ inGeest en Pro Persona onderzoeken wij of magnetische hersenstimulatie (rTMS) in combinatie met exposuretherapie helpt voor mensen met OCS. Een rTMS-behandeling voor OCS wordt momenteel nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. Wanneer u meedoet aan dit behandelonderzoek worden de kosten voor de behandeling betaald door het onderzoek. U hoeft dit dus niet zelf te betalen.

Wilt u meer weten over dit onderzoek of overweegt u deelname?


Kijk hier voor meer informatie.

rTMS bij dwangklachten (OCS)

Een veilige behandeling voor dwangklachten met langetermijn-effect

Dwangklachten (OCS) kunnen effectief worden behandeld door magnetische hersenstimulatie gecombineerd met psychotherapie. Magnetische stimulatie is een goed onderzochte en wetenschappelijk bewezen behandelmethode met minimale bijwerkingen. neuroCare combineert de rTMS-behandeling met psychotherapie waarbij we onze zorg aanbieden in een vriendelijke en comfortabele setting.


Wilt u meer weten over rTMS bij dwangklachten/OCS?

Lees hier meer informatie over de behandeling met rTMSDe voordelen van rTMS bij dwangklachten/OCS


Veilig

rTMS behandeling is gericht op het stimuleren van de gebieden in de hersenen die betrokken zijn bij de stemming en dwang. Het denken, het geheugen of andere hersenfuncties worden niet beïnvloed.


Comfortabel

rTMS wordt toegepast in een comfortabele, therapeutisch setting. De cliënt ligt in een behandelstoel en is tijdens de gehele behandeling in staat om gesprekken te voeren met de therapeut.


Lichte bijwerkingen

Het gebruik van rTMS als behandeling kan lichte bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerking is het ontstaan van een kortdurende lichte spierspanningshoofdpijn als gevolg van de stimulatie. Deze is vaak gemakkelijk te verhelpen met een lichte pijnstiller.


Efficiënt

Gemiddeld hebben mensen met dwangklachten/OCS ongeveer 25-40 sessies nodig. rTMS wordt vaak in een intensieve vorm aangeboden, 2 of 4 sessies per week. Doorgaans zou er binnen 10-20 sessies een merkbaar effect moeten zijn.


Natuurlijk proces

rTMS apparatuur gebruikt magnetische stimulatie om de hersenen te stimuleren. De stimulatie helpt om op natuurlijke wijze de benodigde stofjes in de hersenen vrij te maken die nodig zijn voor een goede stemming.


Wetenschappelijk bewezen

Wij passen alleen protocollen toe die de laatste klinische werkzaamheid hebben aangetoond. Door rTMS te combineren met psychotherapie, blijkt uit onderzoek dat dit effectief is bij 55% van de behandelde cliënten met dwangklachten/OCS.


Overleg met uw (huis)arts

rTMS wordt aanbevolen voor cliënten met dwangklachten/OCS. Onze therapeuten kunnen cliënten begeleiden en behandelen in overleg met uw (huis)arts.


Informatie voor verwijzers

Maak een afspraak

Al onze behandelaars zijn opgeleid om u zo efficiënt, effectief en comfortabel mogelijk te begeleiden tijdens de persoonlijke behandeling.


Neem contact op

neuroCare staat voor gepersonaliseerde behandeling in de GGZ sinds 2001. Met onze innovatieve visie op diagnostiek en behandeling bieden we effectieve geestelijke gezondheidszorg op maat.

www.neurocaregroup.nl

Copyright neuroCare Group Nederland 2019. Alle rechten voorbehouden